Sůl kamenná jedlá
Sůl kamenná jedlá se používá především přímo v potravinářském průmyslu. Tato sůl obsahuje speciální protispékavou přísadu, která zaručuje neztvrdnutí soli ani při dlouhodobějším skladování ve vlhkém či horkém prostředí. Námi dodávaná kamenná sůl Esco je jedna z nejkvalitnějších, tedy nejčistších kamenných solí v Evropě a udává měřítko pro všechny ostatní výrobce. K dispozici též jako hrubá pekařská sůl.
Sůl vakuová jedlá
Sůl vakuová jedlá má stejné použití jako výše uvedená sůl kamenná, její čistota je však ještě vyšší, proto je využívána především pro výrobu solanky v potravinářství např. na nástřik pečiva. K dispozici též jako hrubá či tzv. pekařská (preclíková).
Tato sůl se vyrábí v solivarech – odpařováním solného roztoku (solanky) a následnou krystalizací. Její vysoké jemnosti je dosaženo vytříděním – přeséváním běžné vakuové soli. Technologický postup výroby vakuové soli zajišťuje vysokou čistotu a obsah NaCl převyšující 99,5 %. Sůl je obohacena jodem (20-34 mg/kg) ve formě jodičnanu draselného (KIO3).